Funktionsrättsdagen

Lördag 3 december hälsar vi välkommen

Vänsterpartiet Vänersborg anordnar ett möte med anledning av Internationella Funktionsrättsdagen på Kronogatan 2 den 3:e december mellan klockan 12.15 till 14.30. Inbjudan riktar sig även till föreningarna i Fyrbodal. Fika kommer anordnas mellan 12.15-13.00 och därefter börjar själva eventet 13.00-14.30. Det blir föreläsning och diskussion på temat funktionsvariation och tillgänglighet.
Anmäl gärna om du avser att delta – enklast per mail till vår partikamrat Lukas Levin som tog detta initiativ – [email protected].
I veckan avslutades i Sveriges riksdag möjligheten att lämna in motioner under den period som benämns Allmänna motionstiden. Bland Vänsterpartiets knappt 80 motioner är det motionen En funktionsrättspolitik för trygghet och delaktighet som med inte mindre än 27 yrkanden vill fästa uppmärksamheten på behovet att ta itu med allvarliga brister i lagstiftningen. Här finns texter som berättar vad som borde ske – många gånger sådant där många av oss tror det hade ordnats för länge sedan. 
Välkomna att ta del av motionen – än mer välkommen till några timmar tillsammans med oss som vill vara med om att verka för förändring. 

Dela den här sidan:

Kopiera länk