Kongress 2022

Kongressen fredag till söndag

En viss anspänning är det – går det överhuvudtaget att ordna en digital kongress med så många debattsugna vänsterpartister? Rent tekniskt?

Det ankommer på ett gäng mötesfunktionärer att hålla ordning på alla delegater – en blick på listan lugnar, här finns erfarenhet nog. Att strikt begränsa talartiden är faktiskt  tämligen enkelt i digitala möten – knappen ”mute” finns. 

Räcker tiden för att hinna med allt som står på dagordningen? Mycket ströks ju när beslutet togs att arrangera kongressen digitalt. Men det lär finnas tankar att inte ”avsluta” på söndag eftermiddag utan att kongressen ”ajourneras”. Vi får väl se.

Start fredag strax innan lunchtid. Under eftermiddagen är det val av partiordförande och val av partistyrelsens ordinarie ledamöter. Debatten i övrigt gäller uteslutande utkastet till valplattformen.

22:00 är tänkt sluttid för första dagen.

Lördag och söndag kan vi återkomma till.

Handlingar för kongressen ligger öppna på Vänsterpartiets centrala hemsida. För att vara påläst skulle man börjat studera underlaget för några veckor sedan. Några kortversioner erbjuds inte. 

Dela den här sidan:

Kopiera länk