Uncategorized

Hur blir det nu?

Nu har det funnits ÅTTA STORA RÖDA NEJ på vår hemsida under en vecka, dags att berätta hur det går vidare. I barn- och ungdomsnämnden sade Vänsterpartiet nej åt att rikta en begäran om 6 + 2 miljoner tillägg för Arenakostnader till kommunstyrelsen. Men det blev en klar majoritet bland nämndens ledamöter som ställde sig bakom kravet om tillskott under 2012. Vi hänvisar till två bloggar av våra ledamöter i nämnden, Stefan Kärvling och Magnus Bäckström. I protokollet från nämndens sammanträde redovisas resultatet av omröstningen, där finns även såväl yrkandet som reservationen från Vänsterpartiets ledamöter.
Kommunstyrelsen behandlar inte nämndens begäran direkt, utan den bör finnas med på dagordningen vid sammanträdet först den 21 mars. Vänsterpartiets ledamöter i kommunstyrelsen har idag ingen annan uppfattning än den som Kärvling och Bäckström hade i måndags. Om det blir en öppning efter kommunstyrelsens möte den 29 februari återstår att se, vi väntar alla med spänning hur ”Arena-ansvars-motionerna” hanteras.
I övrigt är den stora frågan vid sidan om ”Medborgardialogen kring framtidens skola” just nu vilken ramsättning inför Budget 2013 som skall gälla. Den frågan avgörs den 29 februari. Vänsterpartiets fullmäktigegrupp möts onsdagkväll 22 februari, där vi bestämmer hur vårt yrkande skall formuleras.
När det gäller ”Medborgardialogen” så har vi fått många frågor och det har lämnats många synpunkter till oss. Att Vänsterpartiet är mycket kritiskt till underlaget som togs fram kan inte ha undgått någon. Kritiken gäller också oklarheter om vem som egentligen bestämde hur underlaget skulle presenteras. Här finns mycket att läsa om våra tankar, läs bloggen hos James Bucci, Magnus Bäckström och Stefan Kärvling. Vänsterpartiet kommer att ägna en extra kväll endast åt frågorna kring ”framtidens skola” men datum är inte bestämt än.

Dela den här sidan:

Kopiera länk