Uncategorized

Allt händer på en tisdag

På morgonen ett frukostmöte med sting, mitt på dagen ett otrevligt beslut från Förvaltningsrätten i Falun och på kvällen öppningsrundan av andra akten i medborgardialogen.

Tidigt på morgonen mingel i Arenans foajé, ett frukostmöte som ordnades av kommunens näringslivsenhet. Hur gjorde Göteborg? Varför lyckades Göteborg med sitt koncept? Imponerande framställning av en som vet, en som har varit drivande i Göteborg & Co. Med glimten i ögat lämnade Leif Nilsson ett antal tips:

  • Samverkan – ”man kan inte gnälla sig till framsteg”
  • Arena – ”försonas med historien”
  • ”Regionhuvudstaden” – ”släpp aldrig ifrån er detta”
  • Omstridda beslut – fatta beslut på delegation när de flesta har ”lov”
  • Bandy-VM 2013 – ”startpunkten för förändring”
Kommundirektör Ove Thörnkvist passade på att informera om att Christel Thuresson från 2 maj tillträder sin plats som ny näringslivschef.
Mitt på dagen sedan kom beskedet att Förvaltningsrätten i Falun hade avkunnat domen i kommunens tvist med Skatteverket – Vänersborg är skyldig 17 miljoner kronor. Frågan gällde ett dokument som undertecknades 6 maj 2008 – hade namnteckningen skett dagen innan 1 maj 2008 så hade frågan aldrig blivit aktuell. Visst, beslutet kan överklagas till högre instans. Läs också artikeln i lokaltidningen TTELA .
På kvällen var det omgång ”ett” av ”sex” – det gäller ”Medborgardialogen om framtidens skola”. I Birger Sjöberggymnasiets aula infann sig ett åttiotal synnerligen intresserade och engagerade medborgare. Två timmar, minst femtio frågor, ganska tuffa, några mindre laddade. Inledningen tog förfärligt mycket tid, det verkar som att det finns för många frågetecken kring ”givna fakta” som utgör grunden för alternativa skisser. Broschyren lär nu finnas i alla brevlådor, annars kan man tanka ner informationen från kommunens hemsida, som pdf och i webbversion. Diskussionen är nu i full gång, inte minst i kommentarerna i lokaltidningen TTELA.
Vänsterpartiet håller sig till ”reglerna” – vi följer med intresse presentationerna vid de kommande fem tillfällen:
  • 8/2 Frändefors kyrka kl 18.00
  • 9/2 Blåsutkyrkan kl 18.00
  • 13/2 Granåsskolan kl 18.00
  • 14/2 Torpaskolan kl 18.00
  • 15/2 Mariedalskolan kl 18.00
Nu ska det lämnas svar på frågorna i broschyren, per snigelpost eller helst på nätet – kom ihåg slutdatum, 16 mars 2012. Den 4 april redovisas en sammanställning i kommunhusets sessionssal. Den 18 maj beslutar Barn- och ungdomsnämnden vilket förslag som skall lämnas till kommunfullmäktige som vid sitt sammanträde den 20 juni för stunden har sista ordet.

Dela den här sidan:

Kopiera länk