Demokrati

Dags för nästa Vänersborgs skandal

Västnytt har tydligen varit på återbesök i Vänersborg – inte bara en gång, utan även en andra gång

Nu har även tidningen TTELA vaknat och kommit med en artikel ”Svårt att sälja Villa Björkås” – så klart det är.

Det handlar inte om Arena Vänersborg, inte heller om Toppfrysaffären och inte heller om kompiskonsulter. Nej, denna gång heter skandalen Villa Björkås som några politiker har bestämt skall säljas i direkt strid mot önskan i paret d’Orchimonts testamente.

Om någon tror att dårskapet hos politikerna i Vänersborgs kommunhus inte kunde sänka sig så lågt till att åsidosätta en död människas sista önskan så lägger vi upp testamentet för allmän beskådning:

Ja tack vänsterpartiet visa mig testamentet

För oss låter det brottsligt att sälja av en fastighet i direkt strid mot ett testamente. Det kan misstänkas röra sig om trolöshet mot huvudman eller ännu värre. Saknas uppsåtet måste det åtminstone röra sig om tjänstefel då testamentet har funnits att läsa innan politikerna fattade sitt beslut att sälja fastigheten. Vi får avvakta lite för att se hur Västnytts granskning utvecklas.

Visst är det inte bra, inte alls bra men på något sätt efter Arena Vänersborg, Toppfrys, kompiskonsulter och missade namnunderskrifter som kan kosta 17 miljoner är vi ändå inte förvånade. Och politikern vars missade namnunderteckning kan kosta kommunen 17 miljoner kronor är samma politiker som intervjuas av Sophia Djiobaridis i hennes senaste reportage.

Under dagen skall vi se till att besöka kommunhuset och lämna in en handling för diarieföring – mycket märkligt hur en inscannad handling kan försvinna från ett digitalt diarium, men det skulle inte heller vara första gången.

Vi får givetvis sedan se till att publicera handlingen här.

(V)ikileaks?

.

Dela den här sidan:

Kopiera länk