Demokrati

Topp är tillbaka!

 

Som om det inte vore nog med alla turer kring Arena Vänersborg och vänskapskorruptionen som Västnytt har avslöjat i veckan så har en annan gammal goding kommit hem till Vänersborgs kommunhus. 

Topp är tillbaka efter en period av tystnad sedan EU skrev till Sverige och Vänersborg i november 2009 

EU kommissionen är inte nöjd med svaret de fick och har därför återkommit med ett nytt brev där de undrar om det var Topp Livsmedelsprodukter AB som fick ett överpris när kommunledningen betalade 17m för anläggningen i Brålanda eller om Hammar Nordic Plugg AB fick köpa till ett underpris när kommunledningen sålde samma anläggningen för 8m.

Alltså EU undrar över det som många andra redan vet – är Topp en topp eller botten affär? Det är klart att detta var en bottenaffär i dubbla bemärkelser när Hammar Nordic Plugg AB hade redan sålt anläggningen vidare för 40m innan bläcket hade ens hunnit torka på optionsavtalet som bolaget hade fått av kommunledningen. Samtidigt passades Hammar Nordic Plugg AB på att stycka av och behålla en del av fastigheten. Esslingetorp fastigheterna är numera intecknade för omkring 87m.

Hur var det nu igen med vänskapskorruptionen?

Time gentlemen please!

.

Dela den här sidan:

Kopiera länk