artikel

Vi vill denna Jul stötta två viktiga lokala projekt

Båda projekten drivs av  Support Groups Network.

Support Groups Network”Working together for a better future” – är en ideell icke-statlig organisation som initierats av flyktingar och samarbetar med lokala samhällen. SGN utformar och genomför initiativ som bidrar till bättre integrations- och inkluderingsprogram, bland annat genom utgångspunkterna interkulturalitet och empowerment. SGN fyller en viktig roll i vår kommun på individ, grupp och samhällsnivå. ”

Mer information om Support Group Network hittar du här https://supportgroup.se/

Starka Kvinnors Nätverk – är en mötesplats för kvinnor i syfte att främja interkulturell dialog mellan kvinnor med olika nationaliteter och kulturell bakgrund och öka kvinnors deltagande i samhället. Målet är också att stötta och stärka kvinnor och förbättra deras situation. Detta sker bland annat genon olika aktiviteter, föreläsningar och utbildningar för att bygga upp och stärka kvinnornas egna förmågor, baserat på deras egna intressen och behov!
För frågor eller mer information, kontakta: Amneh Sadkah,  E-post: [email protected]

Alla Under Samma Sol –  är en barndansgrupp startad av Support Group Network. Det finns många barn och ungdomar från olika bakgrunder och kulturer som träffas och dansar, tränar gymnastik och akrobatik.
Projektet startade år 2014 i asylboendet Restad Gård i Vänersborg av dansledaren Olga Gnida och projektet är öppet för alla barn och ungdomar. I början hölls dansutbildningarna bara på Restad Gård men hålls nu också på Interkulturellt centrum i Vänersborg flera dagar i veckan med olika grupper. Det finns inga medlemsavgifter eller andra kostnader för deltagarna. Barn behöver få vara barn, vara glada och utrycka sig genom rörelse och gemenskap.
För frågor eller mer information, kontakta: Olga Gnida: E-post: [email protected]

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk