Budget 2019

Nu förstår vi bättre

Budgetomröstning i fullmäktige i morgon onsdag. Vårt problem är att budgetförslaget inte tar hänsyn till verksamhetens behov. En gång till:

Hur mycket beviljas? Vad kommer att hända när nästintill inget beviljas?

Barn- och utbildningsnämndens katalog med åtgärdsförslag och konsekvensbeskrivningar

Kultur- och fritidsnämndens katalog med åtgärdsförslag och konsekvensbeskrivningar

Socialnämndens katalog med åtgärdsförslag och konsekvensbeskrivningar

Men så kom morgontidningen TTELA med en artikel som förklarar hur det ordnar sig: ”Budget hård prövning för verksamheter”.

”Sex partier i Vänersborg går fram med ett gemensamt budgetförslag.” ”– Det är en styrka att kunna få igenom sin budget, säger kommunstyrelsens ordförande Marie Dahlin (S).”

”[Nämnderna]  har begärt mer än de får, säger Marie Dahlin.  Lösningen är enligt henne att spara och att bli effektivare.”

Gunnar Lidell, M: ”Men vi vet att nämnderna är duktiga på att tänka nytt. ”

”De båda kommunalråden sätter ett stort hopp till den genomlysning av kommunens ekonomi och verksamheter som ska påbörjas nästa år och förmodligen börja ge effekt 2020. Tanken är att hitta effektivare sätt att använda skattmedlen.”

På frågan om vallöften att förbättra skolresultaten: ”– Ja, man löser inte allt med mer pengar. Jag tror också att det handlar om hur man jobbar, säger Marie Dahlin.

På en liknande fråga om löften från M om fler behöriga lärare:  ”– Det får vi se. Vi hoppas att genomlysningen ska hjälpa oss att tänka i nya banor, så att vi kan få loss pengar till fler lärare, säger Gunnar Lidell.”

P.S. :”FLOSKEL” Wikipedia: En floskel är ett tomt, slitet ord eller uttryck, en banalitet. Granna och vackra, men tomma och innehållslösa ordfraser, eller uttryck, som på något sätt står i kontrast till verkligheten eller uttrycker självklarheter, men som inte desto mindre upprepas ofta.

Dela den här sidan:

Kopiera länk