Val 2018

Ingen fart och ingen fläkt, eller?

TTELA bevakade en av flera utfrågningar som ordnas i Vänersborg inför valdagen 9 september. Igår var det LRF:s kommungrupp som hade inbjudit. Åtta av nio partier hade skickat företrädare, S och C vardera två. Tre minuters inledning gånger åtta klarades på 45 minuter, somliga tar för sig och hinner ändå bara med halva det färdigskrivna  manuskriptet.

Ledarskribenten Max Eskilsson är mycket kritisk: ”Sluta vara så vaga, politiker”. Han konstaterar: ”Partierna gav intryck av att vara överens om det mesta på Torpane gård utanför Brålanda.” Och: ”Någon direkt större skiljelinje åskådliggjordes inte riktigt vare sig mellan partierna eller mellan minoriteten och oppositionen.”

Kollegan Joachim Flodin, som förresten tillsammans med Annie Granzell har tidningens uppdrag att bevaka den lokala valrörelsen, han valde rubriken: ”Landsbygdsfrågorna debatterades”.

Ett kortfattat och korrekt referat. Som sig bör nämndes samtliga tre kommunalråd vid namn. Nykomlingen Gunnar Henriksson, L, också – om han vann röster vet vi inget om men visst imponerade hans ärlighet när han erkände okunskap, när han försäkrade att han och L ville lära sig.

Den som inbjudit, LRF-kommungruppens ordförande Kristina Jacobsson, fick avsluta med att peka på en fråga som Vänsterpartiet tog upp: ”Hon noterade att Vänsterpartiet tog upp frågan om livsmedelsstrategin som inte direkt påbörjats. – Det är ju en central fråga för oss.”

Vi kan väl tillägga – vi skall bevaka denna centrala fråga och flera andra väsentliga infallsvinklar. Vänersborg är en kommun för alla, för oss i centrum och för alla som bor eller arbetar på landsbygden.

Dela den här sidan:

Kopiera länk