Valplattform

En valplattform för jämlikhet

 

Jonas Sjöstedt presenterade i förra veckan partistyrelsens förslag till valplattform. Det är en valplattform med tydligt fokus på jämlikhet.

Förslaget till valplattform för Vänsterpartiet antogs av partistyrelsen i helgen och ska nu diskuteras i hela partiet och beslutas på kongressen i Karlstad 9-11 februari 2018.

– För oss handlar valet 2018 om att ge röst åt alla de människor runt om i Sverige som känner hur klyftorna har ökat. De som ser hur vissa får hur mycket som helst medan andra lämnas efter. Alla som jobbar långa timmar på förlossningsvården, som oroar sig för hur det ska bli för mormor på äldreboendet eller som inte har råd med nya vinterkläder till barnen, säger Jonas Sjöstedt.

– Många pratar om jämlikhet, men det hjälper inte att prata. Man måste ha förslag som faktiskt förändrar. Den här valplattformen presenterar en plan för hur Sverige ska bli världens mest jämlika samhälle, säger Jonas Sjöstedt.

Plattformen handlar också om hur Sverige ska styras: av folket, inte bankerna och storföretagen. För Vänsterpartiet är inte politiken ett maktspel. Det handlar om att göra livet bättre för dem som bäst behöver det, om att bygga ett jämlikt Sverige. Det är en politik som inte kan bedrivas med högerpartier eller Sverigedemokraterna.

– Vänsterpartiet är berett att ingå i en regering om politiken är den rätta. Vi är beredda att förhandla och göra konkreta uppgörelser i sakfrågor, även över blockgränsen, men bara om det medverkar till ett mer jämlikt och bättre land, säger Jonas Sjöstedt.

Läs partistyrelsens förslag till valplattform.

Kopiera länk