Nya tag med nya lag

img_2136

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu återstår bara en kort sista tid, sedan är Vänsterpartiet Älvsborg ett avslutat kapitel. I samband med den nya indelningen av valkretsarna till nästa riksdagsval i september 2018 har även vårt parti beslutat sig för en nyordning. Partidistrikten från Älvsborg delas upp och läggs ihop med partidistrikt från bl a Bohuslän. Kring Borås kommer att finnas Vänsterpartiet Sjuhärad, Göteborg bildar ett eget distrikt och kring Göteborg blir det Vänsterpartiet Väst. Skaraborg bildar ett distrikt.

Vänersborg kommer att tillhöra Vänsterpartiet Fyrbodal. Alla lokala partiorganisationer från fjorton kommuner i Fyrbodals kommunalförbund bildar det nya partidistriktet. För ordningens skull: Lysekil, Munkedal, Orust, Sotenäs, Strömstad, Tanum, Uddevalla, Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud, Trollhättan, Vänersborg och Åmål.

I tretton av fjorton kommuner finns ledamöter från Vänsterpartiet i fullmäktige, i fyra kommuner en ensam ledamot från Vänsterpartiet, i sex kommuner är det två, i Trollhättan är det fyra, i Vänersborg och i Uddevalla sex ledamöter vardera.

I fyra kommuner ingår Vänsterpartiet i en koalition som utgör kommunledningen.

Största förening i antalet medlemmar är Vänersborg, bästa valresultatet i kommunalvalet 2014 hade Vänersborg med 11,67% av rösterna.

I Fyrbodal ”regerar” majoriteter av skiftande kulör, det finns också kommunledningar som stödjer sig på en minoritet bland ledamöterna i fullmäktigeförsamlingen. Vänersborg har den ”svagaste” minoriteten. Vänsterpartiet Vänersborg befinner sig i opposition till kommunledningen med S, C och MP.

Ikväll träffas i Vänersborg representanter från Vänsterpartiet Fyrbodal för första gången – låt oss se fram emot en omstart och ett gott samarbete över kommungränserna. Det finns redan idag mycket utbyte, studier på annan ort, arbetspendling, idrottsutbyte, man samverkar med kultur, på socialtjänstens områden, för att bara nämna några punkter. Vänsterpartiet i Fyrbodal kommer att formulera en gemensam målsättning för ett framtida samarbete som ska bli minst lika gott som det stöd som föreningarna gav varandra i Älvsborgsdistriktet. Så blir det.

Vill du vara med i distriktets största lokalförening? Här finns länken medlemsansökan.

 

Kategorier
Senaste kommentarer
Arkiv