Inte varje dag ….

…. vi behöver komplettera ett inlägg på vår egen hemsida, men nu blev det så.

I förmiddags berättade vi om händelserna på och kring Restad Gård, migrationsverkets anläggning för 900 asylsökande. Senare kom först ett inlägg i den lokala tidningen TTELA som tog ställning mot klottervågens budskap i centrum i Vänersborg – läs ”Upprörda röster efter nedklottringen”.

Därefter fanns tidningen på plats när de boende på Restad Gård samlades utanför migrationsverkets lokaler: ”Asylsökande manifesterade mot våld”.

Även inne i kommunhuset rör det sig. För länge, länge sedan hade kommunledningen hört av sig till migrationsverket med ett yttrande. ”Vänersborg …. säger  …. stopp ….”.Nu kom ett svar från migrationsverket till kommunstyrelsens ordförande. Visst diskuteras det på stan. Allting är inte bara svart eller vitt.

Det  finns en viss förväntan inför kommunstyrelsen nästa vecka och inför kommunfullmäktige nästa månad – kommer det att finnas någon ledamot som framför annan uppfattning än att Vänersborg tar sitt ansvar på allvar, den som kommer hit som flykting eller söker skydd ska veta att vi bryr oss. Vi kan inte lösa allt, det är många förväntningar som ställs på oss, men vi ska inte svika.

Kategorier
Senaste kommentarer
Arkiv