Jonas Sjöstedt

I efterhand, för all del, men …

Vänsterpartiet Vänersborg vill  hålla sin hemsida aktuell – helst vill vi egentligen blicka framåt, påverka och sia om en bättre framtid för vår kommun och vår region. Då och då blir det dock en återblick. Här en viktig sådan: Partiledardebatten i onsdags.

Vår partiordförande Jonas Sjöstedt ville utveckla tankar om förändringarnas riktning och om nödvändiga steg för att återskapa förtroendet för vår välfärd. Frågorna till Jonas Sjöstedt, från Annie Lööf, Jan Björklund och Göran Hägglund, hämtades ur valrörelsens handböcker. Trotsiga frågor, upprepade frågor, påstridiga frågor. Jonas Sjöstedt lät sig inte påverkas, han hävdade Vänsterpartiets vilja att arbeta för ett samhälle där gamla begrepp som rättvisa och solidaritet åter får betydelse.

Jonas Sjöstedts inlägg i debatten uppmärksammades i de flesta medier, med all rätt. Har någon missat debatten, här finns länken att se hans anförande och replikskiften med de tre borgerliga representanterna. För den som vill läsa hela debatten, här länken till riksdagens snabbprotokoll. (En eloge är på sin plats även här – snabbprotokollen har förändrats i layout och utformning, nu finns även en ”innehållsförteckning” i slutet av protokollet.)

Dela den här sidan:

Kopiera länk