Miljöpartiet Vänersborg

Lite här och lite mera där

Allt vi kan säga är att vi fortsätter att öppet redovisa våra tankar. Det gör vi bl a här på hemsidan där vi har för avsikt att löpande informera.” Så skrev vi på vår hemsida dagen efter valdagen. 

Sedan dess har vi läst och hört Marie Dahlin, S, och hennes utfästelse att tala med alla partier. Hon har dock inte hunnit fram till Vänsterpartiet än.

Avgående kommunalrådet Johan Ekström, FP, berättade att ”M, FP och KD” har enats om att även i fortsättningen ”hålla ihop”.

Det var allt vi visste när vi hade medlemsmöte igår, onsdag. Där beslutade vi att ge vår ordförande, Marianne Ramm, uppdraget att söka kontakt med Anders Wiklund, ordförande i Miljöpartiet, och avtala tid och plats för ett samtal. (Under mandatperioden 2010-2014 finns ett valtekniskt samarbete som omfattar båda partier och det lokala Välfärdspartiet.)

Vi återkommer med ny information när den finns.

Under tiden får vi gratulera Vänsterpartiet i Trollhättan. Fahimeh Nordborg tar plats på en kommunalrådspost, belöningen för ett tålmodigt och målmedvetet arbete under en lång tid. Samarbetet med S och MP öppnar även för platser i några av nämndernas presidier.

Och så kom beskedet om arbetsfördelningen i Vänsterpartiets riksdagsgrupp. Riksdagen beslutade igår att samtliga utskott skall bestå av 17 ledamöter. Vilka av Vänsterpartiets ledamöter som tar plats i vilka utskott anmäls senare. Men en fingervisning framkommer i ett pressmeddelande om partiets ”talespersoner”.

Dela den här sidan:

Kopiera länk