En gammal tradition – en förväntansfull stämning

Dagen innan valdagen, lördag 13 september 2014. RÖD LÖRDAG PÅ SCENEN I GÅGATEKRYSSET. Från tidigt på förmiddagen fram till klockan 13:00. Och vi är fler aktiva vänsterpartister i årets valrörelse än någon gång tidigare. Vi har fler medlemmar i Vänersborg idag än någonsin.

Det har spelat roll att Vänsterpartiet gick fram i kommunvalet 2010 och fick 14,99% av rösterna. Det gav oss åtta mandat i fullmäktige och plats i alla nämnder och styrelser. Visserligen kändes det inte bra att vi efteråt hölls utanför alla presidier eftersom Socialdemokraterna valde att göra gemensam sak med de borgerliga partierna. Men vi fortsatte som oppositionsparti, skrev ett trettiotal motioner varav mer än hälften har bifallits av fullmäktige. Vi har haft mängder av egna förslag i alla nämnder och styrelser. Några gånger fick vi majoritet men vi förlorade också. Våra reservationer berättar vad vi ville och varför vi tyckte att det var synd att vi inte fick gehör. Den som säger att Vänsterpartiet är ett Nej-sägar-parti vet inte mycket om det som faktiskt har hänt sedan 2010.

Med vår hemsida har vi försökt att löpande informera om hur vi tar ställning. Här har vi redovisat vad vi har kommit fram till på våra möten. Även våra medlemsmöten har varit öppna för den som vill veta mer om oss. Nu inväntar vi med tillförsikt väljarnas besked. Vi vill ju gå vidare. Att göra ett bra arbete som oppositionsparti är en sak: Att granska det som är, att förbättra det som kan göras bättre, att lägga förslag som visar vägen framåt – och att yrka avslag när kommunledningen kommer med något som saknar bra underlag, som kostar utan att ge, något som gynnar få och tar pengar från annat där pengarna behövs bättre.

Men vi vill gå vidare och vill komma närmare att leda Vänersborg framåt. Det finns så mycket som kan och bör göras. Därför behöver vi som alla andra partier också röster i valet, fler röster leder till fler mandat, fler mandat gör att bra förslag snabbare blir verklighet.

Välkommen att möta Vänsterpartiet på RÖD LÖRDAG, dagen innan valdagen.

pl vALSPURT

Kategorier
Senaste kommentarer
Arkiv