Välfärd

Visserligen är detta en ”lokal” hemsida ….

Ingen tvekan, de flesta som klickar fram denna vår lokala hemsida gör det för att se och läsa hur vi hanterar lokala frågor. Sambandet mellan kommunala frågor och politik på det regionala planet och på riksnivå spelar stor roll. I valtider märks det extra tydligt.

Några partier här i Vänersborg avger vallöften som inta har någon som helst täckning. Även om deras partivänner vinner en absolut majoritet i riksdagen finns inget som tyder på att så mycket pengar strömmar ner till den kommunala kassan.

Ett lokalt parti i Vänersborg, Välfärdspartiet, gör ett stort nummer av att man är fri från ideologiskt tvång och inte behöver underkasta sig Stockholms vilja.

För Vänsterpartist gäller att vi med intresse följer det arbete som vår riksdagsgrupp har gjort och kommer att göra. Partiets höstbudget 2013, partiets budgetmotion i våras och partiets valplattform är riktmärke och utgångspunkt för vad vi vågar framföra inför den kommande mandatperioden i Vänersborg.

Vi följer riksdebatten och vi ser att de av våra läsare som också vill följa Vänsterpartiet centralt kan förlita sig på Vänsterpartiets centrala hemsida. Där återges regelbundet hur media yttrar sig om vår politik. Det är långt ifrån alla som applåderar Vänsterpartiets politik. Det intressanta är dock att Vänsterpartiet uppenbarligen i årets valrörelse spelar en roll som är långt utöver det man är van vid i svensk politik.

Här några nedslag – med utgångspunkt från Svenska Dagbladet:

Riskkapitalisterna flyr välfärden

Riskkapitalbolagens flykt ger kritikerna rätt

Expressen ”Sjöstedt skickar hotbrev till vd:ar

Dela den här sidan:

Kopiera länk