Valplattform

Väntar ut varandra?

”Med bara 18 dagar kvar till valdagen” är huvudrubriken på en bunt TT-artiklar som idag återges i en mängd landsortstidningar. DN/Ipsos senaste mätning sammanfattas och det finns notiser från första dagen med möjlighet till förtidsröstning. Det viktigaste dock är förundran över ”Partierna håller hårt i valmanifest”. TT skriver vidare: ”Med bara 18 dagar kvar till valdagen fortsatte de båda huvudmotståndarna om regeringsmakten att portionera ut enskilda vallöften.” ”Väljarna verkar få vänta ytterligare några dagar innan de får hela bilden av den politik Alliansen respektive S går till val på.”

Det har talats om triangulering. Med andra ord, det gäller inte bara att vinna väljare, det gäller minst lika mycket att inte skrämma bort potentiella väljare.

Tidningen Göteborgs Posten hade igår en intervju med Jonas Sjöstedt där frågan i första hand gällde Vänsterpartiets argumentation kring ”Vinster i välfärden”.  Intervjun fortsatte sedan: ”Hur går det med resten av partiprogrammet och era visioner?” Och Jonas Sjöstedt svarade: ”Vi har en komplett politik. Men det är en styrka att alla vet vilken vår valfråga är. Så var det inte förra valet. För ett parti som inte hör till de största är det viktigt med tydlighet och att kunna visa vad som gör oss unika. De flesta vet att vi också står för ekonomisk rättvisa, jämställdhet, stark arbetsrätt, skydd för löntagarna och att vi värnar klimatfrågor.”

I avvaktan på valmanifestet från Alliansen och S erbjuder vi ännu en gång att ta del av hela Vänsterpartiets valplattform – läs här.

Även på det lokala planet har vi försökt att gå längre än att endast tala om de kommande fyra åren. I flera inlägg här på hemsidan har vi berättat om det Vänsterpartiet Vänersborg har arbetat med sedan valet i september 2010:  ”Vad Vänsterpartiet gjorde under fyra år i opposition”, ”Delaktighet – insyn – öppenhet” och ”Tredje och sista delen”. Lika mycket som Tidningarnas Telegrambyrå efterlyser ”huvudmotståndarnas valmanifest” så är vi intresserade att höra från kommunledningen M, FP och KD vad man anser sig ha åstadkommit sedan 2010. Eller varför inte fråga partierna i den oheliga lilla alliansen i Vänersborg, S och C, hur de vill beskriva sina fyra år i ”opposition”.

sid4

Dela den här sidan:

Kopiera länk