Att rösta eller att inte rösta …

Veckans annonser var redan korrekturlästa och godkända när den lokala tidningen TTELA redovisar överraskande detaljer av hur andra lokala politiker ser på frågan: ”De skolkade från EU-valet.

Vi formulerade oss så här i annonsen:

lilla

Andra lokala politiker citeras med andra uttalanden:

”En av skolkarna är EU-kritiske Morgan Larsson, Välfärdspartiet, som även tänker strunta i årets val. – Om jag röstar så lägger jag en röst på mig själv. Jag är emot EU och anser att det är en lekskola för korrupta politiker. Jag tycker att det är värdelöst att alla ska styra över Sverige, säger han.”

”Inte heller partikamraten Åsa-Katarina Liwendahl tog sig till röstlokalen. – Nej det gjorde jag inte, och jag vet faktiskt inte varför. Där har jag ingenting att skylla på, jag har ingen aning faktiskt, säger hon.”

”Även Cecilia Skenhall (SD) struntade i att rösta i förra EU-valet, men hon avböjer att kommentera.”

Men så finns lite hopp;

”En av de Vänersborgspolitiker som tänker rösta i år är Marika Isetorp (MP). Hon anser att det är viktigt i sin roll som aktiv politiker. Däremot röstade hon inte i förra valet. – Jag tror inte att jag tänkte så mycket på det då. Just EU kändes ganska främmande när jag inte var lika politiskt aktiv, medan det är skillnad nu, säger hon.”

stora

Kategorier
Arkiv