Nedräkningen – tio dagar kvar

Igår var Jimmie Åkesson i Vänersborg. Där bor vi. Vi var många som gick dit och vände ryggen åt Jimmie Åkesson. Fyra av oss höll i banderollen Vänsterpartiet Vänersborg – Mot rasism.

J och vi

På kvällen hade vi ett välbesökt gruppmöte inför nästa veckans kommunfullmäktige. Med 15 % av rösterna i kommunalvalet 2010 och hela åtta mandat samlar vi en stor grupp vid genomgången av ärendelistan. En vecka i förväg – då är det gott om tid att förbereda och finputsa våra argument.

Nu är det åter valarbetet inför EU-valet som står i fokus. Vi ser med stor glädje hur våra toppkandidater uppmärksammas i olika medier. Så även Jonas Sjöstedt – man skulle kunna tro han slåss för att återvända till Bryssel och Strasbourg där han var Vänsterpartiets ledamot under elva år. Självfallet inte, men för Vänsterpartiet är det en stor fördel att ha en partiledare som av egen erfarenhet vet vad valet till Europaparlamentet gäller.

Förresten, erfarenhet har också Mikael Gustafsson. I och för sig är Mikael ordförande i EU-parlamentets utskott för jämställdhet. Men hans tid räcker till mycket annat också. Läs t ex vad Svenska Naturskyddsförening (”Bryr sig dina EU-politiker om miljön?”) har att säga om Mikael Gustafssons insatser under den gångna mandatperioden.

Kategorier
Senaste kommentarer
Arkiv