Jonas Sjöstedt

Äntligen vet vi: ”De fattiga har blivit rikare”

Det var under sin skoltid i Vänersborg som Jonas Sjöstedt började lära sig att lyssna och debattera. Då mest med andra elever och oftast i kretsen där man i grunden delade synen på samhället. Annat är det idag. Den ena dagen är det Carl Bildt och Jonas Sjöstedt som ser EU-aktuella frågor på vitt skilda sätt. Nästa dag ber SvT Jonas att på nytt komma till studion. Denna gång är det debatten om skattepolitikens betydelse för välfärden i vårt samhälle och nu är det Jan Björklund på andra sidan bordet. Att medierna i högaktuella frågor med förtur vänder sig till Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt måste väl ha sin förklaring i det som utmärker Jonas debattstil: Tydlighet, saklighet och skärpa i argumentationen. Är det sådant som gör att debattmotståndarna drivs till att uttala rent nonsens?
Kopiera länk