Ska vi prata om politikens innehåll?

”Politik är att vilja. Uttrycket kan tyckas vara slitet. Men i dessa tider av spekulationer om vilken regering Sverige ska få efter valet 2014 kan det vara värt att påminna om. Spelteori och maktanalys kan inte vara avgörande för inställningen till framtida regeringar. Värderingar och politikens innehåll måste rimligen vara det som avgör. I den senaste tidens debatt om regeringsfrågan saknas ofta det viktigaste, politikens innehåll.”

Citatet är inledningen till en debattartikel som Ulla Andersson och Jonas Sjöstedt skrev för Dagens Arena och som fanns där tisdag 12 november. 

Idag ser vi återigen att ”politikens innehåll” tycks spela en mindre viktig roll för många som ägnar sin tid åt spekulationer. Kan det vara så enkelt att Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven får fel frågor? Är det SvD-journalisternas fel? Eller är det så att Ulla Andersson och Jonas Sjöstedt har rätt?

Under eftermiddagen intervjuades Jonas Sjöstedt på SvT-nyheter, ”Rakt på”, av Mats Knutson. Inslaget är hela 27 minuter och kan ses i efterhand

Kategorier
Arkiv