Budgetdebatten i riksdagen

Riksdagens stenografer ska ha beröm. Dagen efter budgetdebatten finns snabbprotokollet klart och utskrivet för att vi ska kunna läsa alla anföranden och repliker. Visserligen kan man också se och höra debatten i sin helhet men den utskrivna texten är nog mera värdefullt. Några veckor senare är protokollet färdigt och läggs till handlingar. Innan dess kan ledamöterna granska underlaget och framföra önskemål om rättelser eller förtydliga eventuella missuppfattningar.

Det finns dock inga missuppfattningar när det gäller var Ulla Andersson (V) och Anders Borg (M) står. Det är samma kammare i riksdagen, förvisso, men där stannar det nog. Eller? Anders Borg upprepar gång efter annan att det viktigaste i hans ögon är att inte tappa greppet om transfereringar. Ulla Andersson upprepar sig också, men hon talar om annat  ”ett annat samhälle som bygger på omsorg, omtanke och solidaritet”. 

Här finns länken till Ulla Anderssons anförande och till replikskiftena med Anders Borg, Carl B Hamilton (FP) och Anders Sellström (KD).

Kategorier
Arkiv