Christina Höj Larsen

Efterlängtat besök i vår studiecirkel

På måndag 13 maj fortsätter studiecirkeln. Utöver anmälda deltagare kan var och en som har intresse för kvällens tema känna sig välkommen. 

Vänsterpartiets talesperson och ledamot i riksdagen, Christina Höj Larsen, inleder kvällen med en överblick över partiets arbete i frågor som berör flykting- och migrationspolitik.

Christina Höj Larsens insatser i kampen mot REVA, hennes debatter med politiker från M och SD och i den av Vänsterpartiet initierade aktuella debatten i riksdagen är vi stolta över. Idag fredag deltog Christina i manifestationen i Gävle.

I grunden är det enkla frågor om mänskliga rättigheter, men i den politiska vardagen görs enkla frågor till väldigt komplicerade processer. Christina Höj Larsen är oavbrutet sysselsatt med debatter, interpellationer, frågor och med skrivandet och bevakningen av Vänsterpartiets motioner.

Här några axplock:

Debatten med Gunnar Axén (M) kring REVA i SvT-Aktuellt

Riksdagsdebatten 24 april kring Migration och asylpolitik

Fråga till Tobias Billström (M) ”Utredning om andra boendeformer än HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn

Inte mindre än tre nya motioner under första veckan i maj:

Motion med anledning av propositionen ”Överflyttning av vissa utlänningsärenden till den ordinarie migrationsprocessen m.m.”

Motion med anledning av propositionen ”Genomförande av direktivet om sanktioner mot arbetsgivare”

Motion med anledning av propositionen ”Genomförande av blåkortsdirektivet”

Nyfiken att möta Christina Höj Larsen? Välkommen på måndag till Folkets Hus i Vänersborg.  Vi startar redan 17:30 och avslutar 19:30, (Riksdagsledamöter som åker tåg måste passa kvällståget – utskottssammanträden tisdag förmiddag).

Kopiera länk