Ali Esbati

Jämställdhet – ett ämne med många infallsvinklar

”Jag har aldrig förstått det här med höger och vänster, vilket som är vad”. Ett aktuellt uttalande av Stefan Löfven i direkt anslutning till S-kongressen i Göteborg.

Stefan Löfven fick aldrig någon direkt fråga om ”jämställdhet” i Agenda-intervjun. Det efterlystes dock vad kongressen egentligen beslutade om ”jämställt uttag av föräldraförsäkringen”.  Stefan Löfven svarade  – men vad säger hans svar?

”Hög tid för jämställda löner” och vägen dit var innehållet i debatten i riksdagen i tisdags, när Ali Esbati (V) interpellerade arbetsmarknadsministern (tidigare med ansvar för jämställdhet) Hillevi Engström (M). Var och en får själv avgöra hur svaret skall tolkas – vi lägger en länk till protokollet som återger hela debatten. Eva-Lena Jansson (S) och Finn Bengtsson (M) deltog också i debatten med delvis viktiga och relevanta inlägg. Ali Esbati refererade till en facklig rapport med titeln ”Hög tid för jämställda löner”.

Det finns många olika frågeställningar under rubriken ”Jämställdhet”. En aspekt berörs  på en ”Jämställdhetsdag”som arrangeras i Folkets Hus i Vänersborg måndag 22 april. Välkomna!

Jäm

Dela den här sidan:

Kopiera länk