Lars Werner har gått bort

lw

 

 

 

 

 

 

 

Lars Werner längst fram till vänster, tillsammans med CH Hermansson och Anki Ahlsten.

Lars Werner avled i fredags av hjärtproblem. Han var Vänsterpartiets partiledare 1975 till 1993.

– Jag beklagar Lars Werners bortgång djupt och tänker på hans familj. Vi är många som kommer att sakna honom. Lars Werner hade en djup förankring i arbetarrörelsen, med ett varmt hjärta och stark klasskänsla. En stor och folkkär politisk personlighet har lämnat oss, säger Jonas Sjöstedt partiledare Vänsterpartiet.

CH Hermansson, partiledare 1964-1975, beklagar Lars Werners bortgång:

– Jag kommer att sakna Lars Werner enormt och är bedrövad över beskedet. Vi arbetade tillsammans under många år för att förnya partiet till en modern vänster. Han var alltid mycket trofast och pålitlig, säger CH Hermansson.

Kategorier
Senaste kommentarer
Arkiv