artikel

Mycket på gång nästa vecka

Måndag riktas uppmärksamheten mot Barn- och ungdomsnämndens första sammanträde efter sommarpausen. Det är nu som nämnden ska hantera ett fullmäktigebeslut i anslutning till vårens stora skoldebatt. Det beslutet gick emot nämndens ordförande och förvaltningens tankar. Tre månader senare föreligger en utredning från förvaltningen som tydligt visar att nämnden ska be kommunfullmäktige att inte insistera på att åter öppna för skolverksamhet i Väne-Ryr. Det återstår att se vilka partier som står fast vid sin ståndpunkt efter sommarpausen. I övrigt redovisar Vänsterpartiets representanter såväl innan som efter nämndens möten på sina egna bloggar hur vi ”tänker” och ser på olika frågor i nämndens verksamhet. Ta en titt på Stefan Kärvlings blogg.

Tisdag sammanträder regionfullmäktige i Vänersborg – en diger föredragningslista som dock ska klaras av under endast en sammanträdesdag. På annat håll träffas Gymnasienämnden – efter detta möte återstår endast tre tillfällen till, därefter övertas nämndens arbete av Kunskapsförbundet Väst, en gemensam ledning för samarbetande gymnasieskolor i Trollhättan och Vänersborg, på ungdomssidan och på Komvux.

Följande sju rader gäller inte, pga mycket få anmälningar ställdes mötet in, nytt försök i slutet på november: På kvällen har kommunledningen inbjudit kommunstyrelsen och samtliga presidier från alla nämnder till en stunds eftertanke. Kvällen ansluter till en tidigare träff, då och nu är det Egon Rommedahl som mycket skickligt leder övningen.  Efter sista mötet hade vi en liten mailväxling där vi påminde Egon Rommedahl om att allt strävande efter ”gemensamma” värderingar och lösningar på brinnande frågor inte kan befria oss från vår huvuduppgift, att vara partiet som är konstruktivt men samtidigt fortfarande ett OPPOSITIONSPARTI. 

Och så Stockholm förresten – där påbörjar Riksdagen höstens arbete.

Onsdag är representanter för Vänsterpartiet inbjudna av Gunnar Lidell (M) och Johan Ekström (FP) till ett samtal. Vad samtalet gällde och hur samtalet löpte kan medlemmarna i Vänsterpartiet höra vid medlemsmötet samma kväll. Vänsterpartiet förbereder sig alltid en vecka innan kommunfullmäktige, det är en viss skillnad från andra partier.

Torsdag har samhällsbyggnadsnämnden sitt första möte efter sommarpausen. Energiplanen är snart klart, arbetet med att få fart på projektet i kv Astern (gamla Teli-området) går vidare. I övrigt får nämnden begrunda sin verksamhet nu när kommunfullmäktige inte har tilldelat pengar i samma utsträckning som nämnden begärde och behöver. Och så Stockholm återigen – finansminister Anders Borg avlämnar budgetpropositionen.

Fredag står inget om något sammanträde i Vänsterpartiets almanacka, däremot kommer handlingar inför Socialnämndens sammanträde 27 september. Bäst att upprepa en mening: Socialnämnden får begrunda sin verksamhet nu när kommunfullmäktige inte har tilldelat pengar i samma utsträckning som nämnden begärde och behöver.

Dela den här sidan:

Kopiera länk