Denne Jonas Sjöstedt, tänk vad dumma förslag …

Visst blev det reaktioner efter Jonas Sjöstedts tal i Almedalen – samma dag som Vänsterpartiet presenterade ”modellen för välfärd utan kommersiella intressen”. För det mesta följde reaktionerna samma mönster: a) ett påstående om vad Vänsterpartiet föreslagit [väl medveten om att påståendet inte alls har täckning i Vänsterpartiets verkliga förslag] samt b) ”bevis” för att Vänsterpartiet påstådda förslag är ”helt uppåt väggarna”. 

Så kan man göra –  och det finns nog ingen medicin mot politisk illvilja.

Vi vill i all enkelhet hänvisa till att Vänsterpartiet varken är först eller ensam om tankarna.

Vill du veta mer, rekommenderar vi en rapport från Arbetarrörelsens tankesmedja med titeln ”Se upp med falsk analogi”. Rapporten går att ladda ner, överkomliga nio sidor. Där nämns även en annan kort rapport, ”Vinster och privatiseringar i landet Lagom”, som utgavs vid Institutet för Näringslivsforskning. Trevlig sommarläsning!

 

Kategorier
Arkiv