Vad är internationell solidaritet?

Hur ser du på Euro-krisen? Tror du den betyder något för oss? Berörs vi? Vad händer i Grekland? Många frågor – mycket oro.

Samtalsämnen som ”Ursand, Arenan, skolorna, regionens skattehöjning …” i all ära. Men för stunden går tankarna till skeenden utanför den lokalpolitiska horisonten. Spådomen kommer från alla håll, man börjar bry sig verkligt. Dels för att det kommer att beröra oss, men än mer för att situationen på annat håll utvecklas dramatiskt.

Grekland är ordet. Varför blev det så? Vad kan göras? Vad bör göras? Det går en klar skiljelinje på den svenska politiska scenen i inställningen kring det som sker med Grekland. För egen del vill vi länka till Jonas Sjöstedts inlägg i dagens nummer av Expressen – läs den på tidningens hemsida eller på Jonas egen blogg.

Förresten, vill du träffa Jonas Sjöstedt? Han är i Vänersborg, kommande måndag, 21 maj, i Folkets Hus, Festsalen, klockan 19:00. Välkommen!

Senaste inläggen
Kategorier
Senaste kommentarer
Arkiv