Uncategorized

Kommunfullmäktige nästa vecka

Kommunfullmäktige sammanträder nästa gång onsdag 25 april, här länkar vi till föredragningslistan och handlingarna. Den tredje länken innehåller beslutsförslagen för alla ärenden – det handlar i de flesta om förslag som kommunstyrelsen kom fram till vid beredning av ärendena.

Årsredovisningen för 2011 är såklart det stora ärendet, ändå förväntas ingen stor debatt. Nuvarande kommunledning fortsätter ju med samma synsätt som den avsatta ledningen av Socialdemokrater och Centerpartiet visade upp under sina år vid makten: Ösa beröm över det goda ekonomiska resultat ”utfallet återigen bättre än förväntat” samtidigt som det gäller att tysta ner kritiken. Visserligen har många uppsatta mål inte kunnat nås och på ett antal områden har verksamheten stannat på lägre kvalitetsnivå, men vad gör det, vi kan i alla fall redovisa ett överskott i våra finanser.

Att inte alla ställer upp och applåderar blir tydligt när fullmäktige debatterar ärendena 5, 6, och 7. I dessa ärenden blir det tydligt att det saknas pengar i den kommunala kassan.

Vänsterpartiets fullmäktigegrupp med åtta ledamöter och fyra ersättare träffas för att gå genom ärendelistan. Nästa träffen är på onsdag 18 april 2012 i Folkets Hus, start 18.30. Partiets alla medlemmar och även andra som vill informera sig och följa våra diskussioner är välkomna att närvara vid gruppens möte.

Vänsterpartiets ledamöter  och ersättare i kommunfullmäktige kan du ta kontakt med på vår hemsida, klicka fram våra åtta ledamöter och fyra ersättare: James Bucci Marianne Ramm Stefan Kärvling Lutz Rininsland Eva Lindgren Adam Frändelid Ann-Christine Wollny Magnus Kesselmark –Emir Terzic Joachim Johansson Göran Stenman Pontus Gläntegård.

 

Protokoll från kommunfullmäktiges tidigare sammanträden finns att hämta på kommunens hemsida. Här är också sammanställningen över alla mötesdagar för hela året 2012.

Dela den här sidan:

Kopiera länk