Som sagt, kongressen är kongressen….

Nej till delat ledarskap

Vänsterpartiets kongress har under torsdagskvällen röstat för att inte ändra i stadgarna kring delat ledarskap. Det innebär att det i morgon kommer att väljas en person att efterträda Lars Ohly på partiledarposten.

Ett femtiotal kongressombud anmälde sig till talarlistan och efter en engagerad debatt där argumenten för och emot delat ledarskap varvade varandra, beslutade kongressen med röstsiffrorna 115 mot 108 att gå på partistyrelsens linje.

Ulla Andersson meddelade efter röstutgången att hon drar tillbaka sin kandidatur.

Valet av partiordförande sker i morgon [fredag] klockan 11.00.

Sent på kvällen beslutade kongressen med röstsiffrorna 117 mot 93 att följa partistyrelsen även i en annan fråga – det blir kongressen som skall fatta beslut om ett strategidokument.

Kategorier
Arkiv