Demokrati

Maka på dig Motala – Vänersborg är värst

Idag fick vi via media veta att Topp i Brålanda har försatts i konkurs.

Klockan 12.30 gick radion ut med nyheten. Vid kommunstyrelsen som slutade en trekvart tidigare fick vi inte minsta information om konkursen. Lite konstigt med tanke på att ordförande Lars-Göran Ljunggren redan har hunnit säga till TTELA att han fick veta om konkursen under tisdagen. Hur förklarar man detta? Vi talade om Topp, ändå förteg Ljunggren denna information. Gör han detta medvetet?

Arena Vänersborg, Toppfrys, kompiskonsulter, näringslivschef utsett genom nepotism, missade namnunderskrifter som kan kosta 17 miljoner, Sikhall, Björkås och Petré för att nämna några av alla ”affärer” där information uteblev eller kom fram på andra vägar.

Vi fick i kommunstyrelsen dock reda på något annat vad gäller Topp och det är att EU Kommissionen tycker att Hammar Nordic Plugg AB skall betala tillbaka 32 miljoner kronor till Vänersborgs skattebetalare. Över detta kunde faktist ordförande Ljunggren kosta på sig iaktagelsen att här blev det plötsligt en bra affär – 32 miljoner och jobben kvar i Brålanda – hur kan han säga så på onsdag när han redan dagen innan fick veta att Topp begärdes i konkurs? Läs också om detta i TTELA och på Sveriges Radio – Västs hemsida.

Varsågod om ni vill läsa brevet från EU Kommission som vi fick ut idag –  Tack (V)ikileaks för att ni inte lullar med.

Och så får det bli lite Björkås-utveckling som lovats. I måndags lämnade vi in en skrivelse om att försäljningen av Björkås omedelbart skulle avbrytas. Så här såg den skrivelsen ut: Tack för det vänsterpartiet. Och när ni har läst skrivelsen så är ni säkert nyfikna på vad det var för en handling som har lyckats försvinna från diariet: (V)ikileaks igen. Och så fick vi också  i kommunstyrelsen reda på att alla tre kommunalråden kände till bakgrunden till försäljningen av Björkås. Två som mörkar och myglar och en som lullar med

Ledsen men 90-talets Motala med Sölve Conradsson i spetsen kan knappast mäta sig med vårt kära Vänersborg under ledningen av de goa gubbarna – Enligt E24 har Vänersborg Svenskt rekord i dåliga affärer

Det är glädjande att GTs ledarskribent John Wopenka håller uppenbarligen ett öga på utvecklingar i vår kommum

Vänsterpartiet (V)änersborg – partiet som inte lullar med

.

Dela den här sidan:

Kopiera länk