Demokrati

Stefan Kärvling kommenterar Per Olov Bloms (C) valanalys

Varför röstade vänersborgarna som de gjorde?

Varför röstade vänersborgarna som de gjorde? Socialdemokraterna har tillsatt en analysgrupp för att få reda på svaret. ”Man kan ju inte analysera sig själv” säger Marie Dahlin. Hon har tydligen glömt att S Anders Larsson kan det.

I Centerpartiet har Per Olov Blom sin analys av valet klar. Eftersom, skriver han, Vänsterpartiet är ett utpräglat missnöjes­parti med destruktiv kritik­lust och Välfärdspartiet ett populistiskt parti med en ansvarslös överbudspolitik och när dessutom Ljunggren och Carlsson har satsat på långsiktigt kloka lösningar kan hans svar bara bli ett: Vänersborgarna har inte levt upp till sina medborgerliga skyldigheter utan bara sett till sina egna kortsiktiga vinster. Tänk att vuxna människor inte ska kunna vara det minsta självkritiska! Tänk att Blom finner sig och sina gelikar i (C) och (S) så ofelbara att han istället anklagar vänersborgarna.

Brecht undrade en gång om det inte trots allt var bättre om regeringen avskedade folket och valde ett annat. Blom har gett sin syn.

Man kan få kalla kårar längs ryggen för mindre.

=============

Insändaren publicerades i Vänersborg just nu 2010-09-30

Dela den här sidan:

Kopiera länk