Arena Vänersborg

Takraset är redan i domstol

Stålab och Vänersborgs kommun ligger i tvist i Vänersborgs Tingsrätt och tvisten handlar om takkonstruktionen med mera. Dessa uppgifter skriver TTELA om idag.

Den som vill fördjupa sig om Stålab tvisten sig skall fråga efter handlingar i mål T 1270-10.

Den som vill fördjupa sig om Markbygg tvisten skall fråga efter handlingar i mål T 257-10.

Jag har idag ställt mig i kön för att begära ut takras utredningen som diariefördes i måndags och stämplades samtidigt med sekretess.

Jag vill läsa vänsterpartiets begäran

Jag har redan hunnit få ett avslag och kommer att överklaga. Där tar jag också kölapp efter TTELA och Radio Väst.

Någonting som har blivit tydlig är att takras utredningen har passerat förbi hos vissa personer utan att ha diarieförts förran först nu i måndags. Det verkar som att tre stycken JO utredningar, JO1 JO2 JO3 , med tillhörande kritik har inte lärt Vänersborgs kommunledning någonting om att respektera våra grundlagar beträffande registrering av allmänna handlingar. Denna gång kommer jag därför inte bara att besvära JO utan här kommer jag att även göra en anmälan om misstänkt tjänstefel – en brottsrubricering som är direkt tillämplig för den bristfälliga hanteringen av takrasutredningen.

För övrigt kan jag nämna att vid onsdagens kommunstyrelsesammanträde hade vi ett ärende där vi skulle yttra oss över revisorernas granskningsrapport om Arena Vänersborg. Jag försökte ställa frågor till kommunstyrelsens ordförande om vilka som hade haft kännedom om PEABs 230 mkr kalkyl som var redan framtagen på våren 2007, jag frågade också om det hade funnits fler kalkyler från andra byggföretag vid den tidpunkten. Jag fick inga svar på frågorna då ordförande Lars-Göran Ljunggren tyckte inte att ärendet omfattade sådana frågor.

Märkligt då revisorerna själva ha frågat i deras rapport kring dessa kalkyler och aldrig fått svar. 

Så illa är det!

James Bucci

Dela den här sidan:

Kopiera länk